Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини 44 точки приеха старозагорските общински съветници на първата сесия за 2014 година

44 точки приеха старозагорските общински съветници на първата сесия за 2014 година


Старозагорските общински съветници приеха 44 точки на първата за 2014 година сесия на ОбС. С 44 гласа „за" беше приета извънредно внесената точка за даване на съгласие Община Стара Загора да кандидатства по проект „Красива България" към МТСП и да получи финансиране за извършване на ремонт на НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г".
По време на сесията бяха гласувани кандидатурите за управители на две общински дружества. На поста в „Мересев" ЕООД остава досегашният ръководител Таня Славова. „Обредни дейности" ЕООД е с нов управител – Белчо Белчев, за когото гласуваха 38 от общинските съветници.
По време на януарската сесия Общинският съвет прие и доклад за работата на обществения посредник за изминалата година на територията на община Стара Загора, както и отчет за дейността на Общинския съвет за периода юли-декември 2013 година.
На заседанието беше решено и изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора. Съветниците гласуваха да получават 35 на сто от брутната работна заплата на председателя на ОбС за съответния месец, както и да бъдат санкционирани с 50 на сто от месечното си възнаграждение, ако отсъстват от заседание на Общински съвет. При отсъствие от заседание на комисия, на която са членове, ще търпят наказание в размер на 25 на сто.
Общинският съвет в Стара Загора одобри с 39 гласа предложението на кмета Живко Тодоров да бъдат предоставени за ползване 60 000 кв.м в парк „Митрополит Методий Кусев" (Аязмото) за нуждите на Зоопарка. Идеята е да бъде осъществен проект за изграждане на „зелена гора", в която да се движат свободно кафяви мечки.

 

IMG 2116  IMG 2128

30.01.2014