Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Художници от Стара Загора и Ямбол рисуват Тунджа

Художници от Стара Загора и Ямбол рисуват Тунджа


В изложбена зала „Байер" в Стара Загора снощи бе открита изложба от живописни творби на 10 художници от Стара Загора и Ямбол под наслов „Творците на Тунджа".
По пет творци от двата града представят общо 30 платна, в които неизменно присъства реката като мотив и вдъхновение. Тя е възприета като символ, около който авторите се обединяват, заяви при откриването проф. д-р Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора. Старозагорци също имат отношение към реката по един или друг начин, тя е източник на художествени сюжети и за тях, заяви зам.-кметът по културата Иванка Сотирова.
Художниците от Ямбол не за пръв път гостуват в Стара Загора, идеята се ражда по време на предишната им изложба в града, разказа Пламен Кирилов от старозагорското представителство на СБХ. Поканени са творци и от Одрин, но не са успели да пристигнат.
На следващия етап се очаква към идеята и творците от двата града да се присъединят както одрински художници, така и колеги от Казанлък и Сливен, съобщиха от представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора.
Картините могат да се видят до 6 октомври т.г.

 


24.09.2014 г.