Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Дариха нова площадка за игра на децата на Стара Загора

Дариха нова площадка за игра на децата на Стара Загора


Председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов и изпълнителният директор на фирма "Екоколект" Юлиян Даскалов, която организира оползотворяването на отпадъци от опаковки и обслужва разделното събиране в община Стара Загора, откриха нова детска площадка в центъра на града. Тя се намира на пресечката на ул."Парчевич" и „Ген. Гурко" и доскоро беше неуютно и занемарено място, с изпочупени и опасни детски играчки, което хората от квартала избягваха.
Сред естествената зеленина на терена, сега там са изградени двойна люлка, въртележка, троен тунел, пейка, пясъчник с импрегнирана дървесина, положена е и ударо поглъщаща настилка. Цялата площадка е обособена с цветна ограда и има няколко входа. Тя е на стойност над 20 000 лв. и е дарение за децата на Стара Загора. Строителните работи са извършени от ДЗЗД „Пи ЕС", а монтажните от фирма „Джемер".
Юлиян Даскалов благодари на Община Стара Загора за партньорството като обеща, че това е първата от много други площадки, които ще изградят на територията на областния град и ще посветят на децата на Стара Загора, защото „те са новият дух и посланието на промените". Разделното събиране на отпадъците има нужда от ново мислене, надяваме се, че жителите на града ще ни подкрепят, каза още той.
Председателят на Обс Емил Христов потвърди, че новата площадка отговаря на цялостната философия на развитие на града, осъществявана от администрацията на кмета Живко Тодоров, чиято цел е децата на Стара Загора и техните родители да се чувстват пълноценни граждани на Европейския съюз.
Деца от близката Детска градина №3 Ян Бибиян поздравиха присъстващите, а всички малчугани получиха балони и пособия за рисуване от организаторите.

18.07.2014 г.