Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Ден на кмета в с.Дълбоки - обсъждани теми

Ден на кмета в с.Дълбоки - обсъждани теми

Добрата работа между читалище и кметство бе и поводът и основната тема в изнесеният Ден на кмета, който се проведе в с.Дълбоки в залата на 132 годишното Читалище „Развитие". Дейността му представи обстойно читалищният секратар Донка Жекова. Гостите – кметове, кметски наместници и читалищни секретари – бяха приветствани от кмета на с.Дълбоки Иван Василев . Дейният млад кмет припомни по-важни моменти от историята на селото и даде своето обяснение на добрата връзка с местното читалище. „Всеки от нас върши работата си и не се меси на другия. Няма събитие, за което читалището да не предложи и винаги преди мен, как да бъде отбелязано. Но всичко обсъждаме и решаваме заедно – кое, как да стане" – каза кметът. Много от присъстващите кметове и читалищни дейци обаче поставиха остро въпрос за неподновяване на договорите на читалищата за ползване на земи до 50 дка, за подпомагане на дейността си.

Заместник-кметът на Община Стара Загора Белчо Белчев постави на обсъждане вариантите за по-често сметоизвозване от селата през летните месеци, за да не се образуват незаконни сметища. От друга страна бе разискван проблемът с необходимостта от ограничаване на уличното осветление в селищата от общината през летните месеци. „В града уличното осветление ще се изключва през лампа, така коментираме на този етап" – каза заместник-кметът Белчо Белчев. Той съобщи още, че започва спешно изрязване на растителността край пътищата към с.Бенковски и с.Казанка. „Ще направя всичко възможно в Бюджет 2011 да бъдат предвидени средства за закупуването на специализирана машина, с която да изрязваме растителността в близост до общинските пътища, а цялата общинска пътна мрежа е общо 261 км" – каза днес Белчо Белчев.

Говорителят на ОДП-Стара Загора Йонка Георгиева представи възможностите за организиране на лекции и забавни игри на темата Безопасна Ваканция 2010. Предстоят занятия в селата Могила, Бъдеще, Калояновец и др., които ще се проведат на някои места съвместно с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Стара Загора.