Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини До два месеца нова модерна техника ще обслужва пациентите в Онкоцентъра в Стара Загора

До два месеца нова модерна техника ще обслужва пациентите в Онкоцентъра в Стара Загора


До два месеца новото отделение на Комплексния онкологичен център в Стара Загора, оборудвано с мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение, ще приеме първите пациенти. За година през него ще преминат около 220 пациенти, като броят им поетапно ще се увеличава, съобразно методиката за използване на апаратурата. То ще обслужва Старозагорска и Сливенска област с общ брой на населението 525 177 души. Това съобщи на заключителната пресконференция по изпълнения от Община Стара Загора европейски проект д-р Петьо Чилингиров, управител на КОЦ.
Модерната апаратура дава възможност за облъчване на туморите в човешкото тяло, безда се нарушава функцията на органите. По този начин ще се постигне по-добро качество на живот на болните, по-добра поносимост към лечението и по-голяма преживяемост, поясни д-р Чилингиров . Центърът ще кандидатства пред НЗОК за финансиране по две нови пътеки за високотехнологично лечение. Очаква се в скоро време новото отделение да бъде лицензирано за лечение с източници на йонизираща радиация. През специално обучение преминават и медиците, които ще работят там.
На 20 януари 2014 г. кметът на Стара Загора Живко Тодоров преряза лентата на обновеното отделение по проект, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г., на стойност 6,8 млн. лв.
Ръководителят на проекта инж. Веска Узунова представи пред журналисти основните реализирани дейности по проекта, който приключва на 31 януари. Изпълнените проектни дейности включваха преустройство на съществуващите болнични сгради и изграждане на нова пристройка за модерната апаратура за лъчелечение. Подобряването на сградния фонд на онкологичния център и внедряването на съвременна апаратура дава възможност за прилагането на индивидуален подход, комфорт и равнопоставеност при получаването на медицински грижи.

 

IMG 2011  IMG 2017

24.01.2014 г.