Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Докладът на ОЛАФ, който потвърди наложени санкции по европейски проект от предишния кметски мандат на Стара Загора

Докладът на ОЛАФ, който потвърди наложени санкции по европейски проект от предишния кметски мандат на Стара Загора

Докладът на ОЛАФ от извършеното разследване във връзка с изпълнението на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Община Стара Загора – за по-добро административно обслужване чрез електронното правителство" потвърждава наложените от националните контролни органи санкции на общината в размер на 1 млн. 055 хил. лв.
Писмото с доклада на Европейското бюро за борба с измамите ОЛАФ е получено в Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет" и в Община Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров. Копие от него е изпратено до Министерството на вътрешните работи на България.
Делото на ОЛАф по случая започва на 29.03.2010 г., а разследването тръгва от 01.07.2011 г. Община Стара Загора, като бенефициенто по проекта, е уведомена за разследването на 12.04.2013 г.
Разследващите установяват, че бенефициентът е нарушил финансовите интереси на ЕС и че проектът не е изпълнен, според изискванията на европейското и българското законодателство, пише в доклада на ОЛАф.
Проектът е на обща стойност 2 млн. 055 хил., които са изплатени от Община Стара Загора с бюджетни средства предварително. Финансовите корекции и непризнатите разходи в размер на 1млн. 055 хил. лв. не са възстановени на общината.

11.06.2014 г.

  

     

OLAF-1  OLAF-2  OLAF-3

 

OLAF-4 OLAF-5   OLAF-6

OLAF-7  OLAf-8