Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Езерото „Загорка“ с нова свободна интернет зона

Езерото „Загорка“ с нова свободна интернет зона


Свободна интернет зона е обособена на езерото „Загорка" и прилежащия парк в Стара Загора. В системата ще има интернет със скорост 100 мегабита. От свободния достъп до интернет ще могат да се ползват отдъхващите в парка,
Новата интернет зона е осигурена безвъзмездно от фирмите GM Community и Корпора Мед на Константин Кънчев и Гочо Карагьозов. Това е третият обект с безплатен интернет за гражданите, осигурен от тях, след парк „Тракия" и общинската спортна зала „Иван Вазов".
Проектът е реализиран по идея на кмета Живко Тодоров за разкриване на повече свободни уайърлес зони в града. Услугата е безплатна за общината и за гражданите. Очакванията на общинското ръководство са и други фирми да подкрепят проекта в полза на гражданите на Стара Загора.
За последните две години бе осигурен безплатен интернет в парковете „Тракия, „Зеленият клин", „Пети октомври", „Александър Стамболийски" (Алана), Автогара Стара Загора и общинска спортна зала „Иван Вазов". През следващата година уайърлес ще може да се предвиди и за крайните квартали.

28.09.2014 г.