Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Гимназистите Реза Мусави от Пловдив и Христина Колева от Чирпан са победители в общински конкурс за мултимедийни продукти срещу дрогата в Стара Загора

Гимназистите Реза Мусави от Пловдив и Христина Колева от Чирпан са победители в общински конкурс за мултимедийни продукти срещу дрогата в Стара Загора


Десетокласникът Реза Мусави от СОУ „Св. Климент Охридски" в Пловдив е победител в раздел „Презентация" от проведения в Стара Загора общински конкурс за авторски разработки на мултимедийни продукти на тема: „Психоактивните вещества – илюзии, страдание, престъпност". На второ и трето място се класираха старозагорците Кристофър Сохен - деветокласник от ПГ по електроника „Джон Атанасов" и Александър Аврамов, ученик от VІІ клас на ПМГ „Гео Милев". Поощрителна награда за ясно изразена позиция, оригинална и убедителна визия беше присъдена и на Васил Мутев Стефанов, ученик в ХІ клас на СОУ „Христо Смирненски" в Стара Загора.
Общо 23-ма ученици на възраст от 14 до 17 години от Стара Загора, Чирпан, Гълъбово, Пловдив и двама студенти (19- и 20-годишни) в І курс, специалност „Право" от Русенския университет, представиха 17 презентации и 4 видеоклипа, които се състезаваха за три награди във всяка категория на конкурса.
В раздела „Видеоклип" на първо място беше класирана ученичката в ХІ клас на СОУ „П. К. Яворов", гр. Чирпан Христина Колева. Второто място си поделиха старозагорците Десилена Чанкова и Манчо Манев, ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан", гр. Стара Загора, а трети е Реза Мусави от Пловдив.
В създадените мултимедийни продукти младите хора използваха възможностите на информационните технологии, за да защитят активната си позиция, съпричастност и ангажираност в битката с разпространението на психоактивни вещества. Освен убедителна, достоверна информация и личностна позиция, представените разработки трябваше да съдържат творчески подход и оригинална концепция, да имат естетическа визия и да са издържани езиково.
Вчера в Община Стара Загора се състоя публичното им представяне от конкурса, провеждан в рамките на общинската програма за превенция на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център по зависимости, в подкрепа на Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни.
Участниците бяха оценени от жури с председател зам.-кметът Иванка Сотирова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.
На всички участници в конкурса бяха връчени грамоти за участие. Наградите за победителите са във вид на ваучери за магазин „Техномаркет" на обща стойност 620.00 лв.

25.06.2014 г.