Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Градовете финалисти в конкурса „Предизвикателство за кметове“ на фондация Блумбърг подготвят проектите си до 31 юли

Градовете финалисти в конкурса „Предизвикателство за кметове“ на фондация Блумбърг подготвят проектите си до 31 юли

Представители на Община Стара Загора, която се класира сред 21-те града в конкурса Mayors Challenge /Предизвикателство за кметове/, борещи се за наградата от 5 млн. долара на фондация Блумбърг, участва в проведената среща (Ideas Camp) на финалистите в Берлин.
По-рано през годината 155 града-кандидати представиха проектни идеи, от които бяха избрани Амстердам, Атина, Барселона, Болоня, Бристол, Бърно, Кардиф, Флоренция, Гданск, Къркли, Краков, Лондон, Лисабон, Мадрид, Шаербек, София, Стокхолм, Хага, Варшава, Йорк и Стара Загора.
В началото на първия работен ден участниците са били приветствани от основателя на фондацията Майкъл Блумбърг – бивш кмет на Ню Йорк, който вечерта се е срещнал и разговарял с тях на прием в арт работилницата на Олафур Елиасон – артистът, изработил статуетката за победителите. Ръководителят на старозагорския проект Румяна Грозева, изп.директор на Агенцията за регионално развитие и директорът на общинската дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция" Георги Симеонов разговаряха с милиардера-филантроп и му подариха фотоалбум на Стара Загора.
Работната програма е била наситена с лекции, упражнения и срещи с консултантите, с които до този момент екипите са работили основно онлайн. В Ideas Camp са взели участие като лектори и говорители водещи топ мениджъри от NESTA, CITYMART, MINDLAB и Община Пало Алто, както и представители на миналогодишните победители по програмата Mayors Challenge от САЩ - Филаделфия, Чикаго, Санта Моника и Провидънс.
В Берлин финалистите проведоха срещи със специалисти в различни области с цел проектните им идеи да бъдат доразвити и обогатени в условията на конкуренция и партньорство, а екипите да получат съвети и обратна връзка. До 31.07.2014 г. те трябва да подготвят окончателните проекти, с които ще се борят за голямата награда от 5 милиона долара. Освен нея, още 4 идеи ще получат за реализацията си по 1 милион долара.

17.06.2014 г.