Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Има наводнени села в старозагорска община, но няма пострадали хора

Има наводнени села в старозагорска община, но няма пострадали хора


Няколко села в община Стара Загора са наводнени, има увредена инфраструктура, но няма пострадали или изчезнали хора. Кметът Живко Тодоров координира действията на администрацията за справяне със стиуацията в населените места от района.
Тревожна е ситуацията в с. Еленино, където водата постоянно се покачва. Залята е къща до стопанския двор, но хората отказват да се евакуират. Така е било и през нощта, когато на горещия телефон са подадени 4 сигнала за наводнени домове, но обитателите са отказали да ги напуснат.
Приливната вълна е повредила парапета на моста в с. Козаревец. Почиства се коритото на реката от екип, организиран от кмета на селото.
Спряно е електричеството на контактната мрежа и е преустановено движението между гарите Михайлово, Калояновец, Християново и Стара Загора.
Кметът на с. Михайлово е поискал от EVN да бъде спряно електрозахранването заради опасност от късо съединение и произшествия.
В с. Стрелец е изпратен да отводнява екип на общинския „Инспекторат", след него е тръгнал втори, но не е успял да стигне заради наводнения до с. Маджерито.
Има 6 наводнени къщи в с. Арнаутито, наводнени са домове и в Християново, но пострадали хора няма.
Дъждът намалява и ситуацията постепенно се нормализира.
06.09.2014 г.