Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Именити майстори на гоблена показват в Художествена галерия Стара Загора

Именити майстори на гоблена показват в Художествена галерия Стара Загора


Градската художествена галерия Стара Загора показва 22 произведения на част от най-големите майстори на съвременния български гоблен, които могат да се видят в малката зала до 4 април 2014г.
Експозицията, с която Художествена галерия „Жорж Папазов" – Ямбол гостува на старозагорци, е посветена на класиците в изработването на стенни килими у нас, спечелили и международен авторитет.
В нея са включени творби на именити майстори като Мара Йосифова, Марин Върбанов, Димитър Механджийски, Елисавета Иконописова, Йосиф Йосифов, Петко Петков, Емилия Панайотова, Атанаска Йорданова, Здравко Мавродиев, Владимир Овчаров и др.
Изложбата е поредна изява на дългогодишното партньорство между двете художествени галерии за обмен на колекции, различни по тематика, жанрове и видове изкуства.
Изложбата „Майстори на съвременния български гоблен" снощи откриха директорите на галериите в Стара Загора и Ямбол – доц.д-р Марин Добрев и Петко Йорданов, заедно с началника на общинския отдел „Култура и туризъм" Диана Атанасова.
13.03.2014 г.