Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Индонезия ще подпомага подготовката на българските състезатели по бадминтон, стана ясно в Стара Загора

Индонезия ще подпомага подготовката на българските състезатели по бадминтон, стана ясно в Стара Загора

Български състезатели по бадминтон ще водят подготовката си в елитен спортен лагер в Индонезия. Тази възможност е предвидена в подписана наскоро спогодба между спортните министерства на двете държави.
Това съобщи в в зала „Берое" в Стара Загора, по време на откриването на Балканското първенство по бадминтон за мъже и жени, президентът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян. Над 200 състезатели, треньори и съдии по бадминтон пристигнаха за участие в открития турнир.
В официалното откриване участва и посланикът на Република Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо, който пожела в България да се развие достойно съперничество на страните от АСЕАН, традиционно най-добрите в ракетните спортове на планетата. Той обеща още следващата седмица да участва с още трима състезатели от дипломатическото представителство в открития турнир, който ще се проведе в Стара Загора през уикенда.
Зам.-кметът Иванка Сотирова приветства спортистите с „Добре дошли в един от най-древните градове в Европа!". В приветствието си тя подчерта, че неслучайно Стара Загора е домакин на Балканско първенство. „Стара Загора има изявени състезатели и добра база за развитите на този спорт", каза още Сотирова. Сред участниците в националния ни отбор са и старозагорските надежди в този спорт Мила Иванова и Владимир Шишков.
В спортната надпревара, която започна днес и ще продължи три дни, участват националните отбори на Гърция, Македония, Сърбия, Молдова, Румъния, Турция и България. Тази вечер от 17,30 ч. е финалният двубой между отборите на България и Турция. Утре и вдругиден продължават индивидулните схватки на кортовете.
Състезателите приветства и Христо Михалев, председател на УС на СК „Бадминтон".

 


14.11.2014 г.