Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Искрен Маринов взе купата за първо място за втори път на състезанието на V1 Challenge България в Стара Загора

Искрен Маринов взе купата за първо място за втори път на състезанието на V1 Challenge България в Стара Загора

В петия кръг от състезанието на V1 Challenge България, който се проведе в неделя в Стара Загора, мериха сили 9 пилоти от България, Турция и Азербайджан. Националният шампионат събра стотици фенове на моторния спорт и любители на високи скорости и адреналин на паркинга на Park Mall в Стара Загора на специално обособено трасе за предпоследния кръг от състезанието.
Началото на автомобилния фестивал бе поставено с атрактивна почетна обиколка на града с Volkicar автомобилите. На официалното откриване на петия старт на V1 Challenge България, кметът Живко Тодоров приветства гостите на автомобилното събитие и заяви желание за бъдещо развитие на традициите в автомобилния спорт в Стара Загора.
Купата за първо място грабна Искрен Маринов с време 00:04:30.545, който за пореден път демонстрира професионализъм зад волана и добри технически умения с мощния автомобил. На второ място се класира победителят от Пловдив и Русе – Костадин Щерев с време 00:04:31.460, който до последно се бори за първа позиция. Костадин Щерев бе най-бърз сред пилотите с постигнато време от 00:43:93 и заслужено получи специалната награда на DHL за най-бърза обиколка в Стара Загора. Трето място зае чаровната Диана Стоянова с време 00:04:40.191, която участва във всички кръгове, проведени до момента от V1 Challenge България.
В петия кръг взеха участие още Таксин Тунч от Турция, който се класира шести, 17-годишният победител от Азербайджан – Гюлхюсеин Абдуалев, заел пето място в това състезание, Симеон Донов, Иво Цонев и двама нови пилоти в шампионата с Volkicar – Георги Атанасов и Рени Радева, които за първи път се състезават с мощните автомобили.
Зрителите станаха свидетели както на оспорваната надпревара на пилотите, така и на атрактивни автомобилни демонстрации. Шампионът на дрифт шампионата Павлин Пенев и Иван Демирев впечатлиха публиката с уникално дрифт шоу, което вдигна димна завеса до небето.

Race Stara Zagora Pochetna obikolka Stara Zagora Drift Show Stara Zagora Kmetut na Stara Zagora Jivko Todorov

20.10.2104 г.