Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Ивайло Йовчев от Държавна опера - Стара Загора е номиниран за наградата "Кристална лира’2014"

Ивайло Йовчев от Държавна опера - Стара Загора е номиниран за наградата "Кристална лира’2014"

Солистът на Държавна опера - Стара Загора Ивайло Йовчев е номиниран за наградата "Кристална лира'2014" на Съюза на българските музикални и танцови дейци в категория "Млад изпълнител".
Номинацията на Ивайло Йовчев (тенор) бе на Държавна опера-Стара Загора за ролите му - на Едоардо в операта „Крал за един ден" от Джузепе Верди, на граф Алмавива в операта „Севилският бръснар" от Джоакино Росини, на Ацис в операта „Ацис и Галатея" от Хендел/Моцарт, на Мориц в детската опера „Макс и Мориц" от Александър Йосифов, както и за изявите му в Stabat Mater от Росини и в оперетата „Веселата вдовица" от Имре Калман през сезон 2013/2014 г. на сцената на Държавна опера – Стара Загора. В категорията са номинирани общо 3 души. Тържествената церемония за награждаване на лауреатите ще се проведе на 1 ноември 2014 г. от 19 ч. в Музикалния театър - София.
/на снимката е в ролята на Едоардо в „Крал за един ден"/
Михаела Берова е новото попълнение в състава на Държавна опера-Стара Загора от 1 ноември. Михаела Берова /мецосопрано/ завършва Музикалната академия „Панчо Владигеров" – специалност класическо пеене в класа на доц.Иванка Нинова и магистратура по педагогика на преподаването по музика. Михаела е родена в артистично семейство в Стара Загора. Никой от родителите не е професионален музикант, но непрофесионални са всички. Баба ѝ пее прекрасно и мечтае да стане певица, но мечтата сбъдва Михаела. Тя завършва Музикалното училище в Стара Загора в специалност „кларинет". От 2007 година Михаела има изяви и в чужбина и доста много вече – в страната. В репертоара ѝ са 6-7 роли от класически опери. Михаела беше Магьосница в „Дидона и Еней" от Х.Пърсел на камерната сцена във фоайето на Операта на Стара Загора, Венера в „Балът на неблагодарните жени" от К.Монтеверди, Анина в „Травиата" от Д.Верди.
/на снимката е в ролята на Магьосницата от „Дидона и Еней"/

 

 DSC3910   DSC7363k
24.10.2104 г.