Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Кметът на Стара Загора определи местата за агитация по време на предизборната кампания

Кметът на Стара Загора определи местата за агитация по време на предизборната кампания


Определени са 25 места в 7-те административни бюра в град Стара Загора, където кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да поставят плакати и други агитационни материали, по време на предизборната кампания за предстоящите на 5 октомври 2014 г. парламентарни избори в Република България.
Те са описани в приложение към заповедта на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от 01.09.2014 г. В останалите населени места на общината за тази цел ще се използват информационните табла за реклами и съобщения. Поставянето на агитационни материали на места извън посочените в заповедта се счита за административно нарушение, освен ако в закона е предвидено друго.
Забранява се поставянето на плакати и други агитационни материали на сградите и обектите, които са общинска собственост, както и на спирките на градския транспорт, включително заслоните им. В забраната за агитация влизат още държавния и общинския транспорт, дърветата, стълбовете на уличното осветление и стълбовете на контактната мрежа на тролейбусния транспорт.
Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в кодекса ред, до края на изборния ден.
При извършване на агитацията кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети, са длъжни да спазват посочените в изборния кодекс ограничения.
По решение на Районната избирателна комисия агитационните материали, поставени в нарушение на кодекса, се премахват или изземват. При необходимост това става със съдействието на органите на министерството на вътрешните работи. В изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии.
Партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден да премахват поставените от тях агитационни материали, предвижда още заповедта на кмета, която е публикуване на интернет страницата на Община Стара Загора.

02.09.2014г.