Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Няма риск общината да загуби средства по проектите, които изпълнява

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Няма риск общината да загуби средства по проектите, които изпълнява


Няма риск община Стара Загора да загуби средства по проектите, които изпълнява по Програмата за растеж и устойчиво развитие на регионите, както и по оперативните програми. Това заяви в предаването „Това е България" на Радио „Фокус" кметът на града Живко Тодоров.
„ В момента работим по транспортния проект на Стара Загора, който е много важен за града. Изграждат се велоалеи, модерни спирки, на които ще може да вижда в реално време кога пристигат превозните средства. Доставят се нови тролейбуси, работи се и по приключване на проект за зелена и достъпна градска среда като два големи булеварда са изцяло ремонтирани. Тази година приключихме онкодиспансера, както и Центровете за настаняване от семеен тип", каза Живко Тодоров.
По отношение на несигурната политическа обстановка и постоянна смяна на правителства Живко Тодоров каза, че работата е трудна, защото администрацията се сменя постоянно.
„Местната власт изживя много тежки 2 години, като всички кметове от страната изпитваха несигурност за това, какво ще се случи на следващия ден. Спрените евросредства през последната 1 година ни поставиха в неприятна ситуация, която доведе до загуби и спрени проекти", допълни Живко Тодоров.