Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Политическата криза у нас се отразява на българските общини

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Политическата криза у нас се отразява на българските общини


18 Юни 2014 | 19:10 | Агенция "Фокус"
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Политическата криза у нас се отразява на българските общиниСнимка: Информационна агенция "Фокус"
Стара Загора. Политическата криза у нас се отразява на българските общини. Това заяви в предаването „Това е България" на Радио „Фокус" кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той коментира, че първата и най-спешна задача на сегашното, а и на следващите правителства е да се обърне внимание на спрените оперативни програми в общините. Според кмета ако не се вземат мерки, би последвал много лош сценарий.
„Отиваме към много лош сценарий – провал на големи европейски инфраструктурни обекти в общините. Ако плащанията бъдат спрени, ще спре и изпълнението на важни проекти, ще започнат съдебни дела срещу общините и от всичко това най-много ще пострадат хората. Към момента не сме чули каква е позицията на правителството, но се надявам, че поне в оставащите дни управляващите ще вземат спешни мерки да се пуснат от държавните пари за разплащания на общините по оперативните програми „Регионално развитие" и „Околна среда", каза Живко Тодоров.
Той обясни, че между Сдружението на общините и управляващите има диалог, но все още няма взето решение, което да се изпълнява.