Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Кметът призова за нетърпимост към вандалските прояви върху контейнерите за разделно събиране на отпадъците в Стара Загора

Кметът призова за нетърпимост към вандалските прояви върху контейнерите за разделно събиране на отпадъците в Стара Загора


По повод зачестилите случаи на посегателства върху новите контейнери за разделно събиране на отпадъците в Стара Загора, кметът Живко Тодоров отправи призив към съгражданите си, да не допускат подобни прояви и да проявят нетърпимост като сигнализират за тях на горещия телефон на общината - 0800 157 37.
Според градоначалника, подобни вандалски актове ощетяват всички и провалят изпълнението на Програмата за разделно събиране на отпадъците в Стара Загора. Тя предвижда разполагането на общо 900 контейнера (600 жълти и 300 зелени) в 300 точки, но предполага и високо ниво на участие на обществеността при прилагането на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Гражданите трябва да ги разпределят и да ги поставят в съответните контейнери, със съзнанието, че правят нещо наистина полезно за околната среда и бъдещите поколения.
Кметът призовава старозагорци да покажат, че наистина са европейци и споделят ценностната система, която ни прави равностойни граждани на света. Всички, които са станали свидетели на подобни вандалски прояви, както и за други наблюдавани нередности, могат да сигнализират на горещия телефон.

IMG 4695 IMG 4701

IMG 4709

13.03.2014 г.