Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Коледарска група за автентичен фолклор от СОУ „М.Горки“ поздрави общинарите за празника

Коледарска група за автентичен фолклор от СОУ „М.Горки“ поздрави общинарите за празника


Фолклорна група от СОУ „М.Горки" представи репертоара си от автентични коледарски песни и наричания от региона пред представители на общинското ръководство в Стара Загора. От 6 години възпитаници на училището не пропускат да поднесат поздрав за Коледа на служителите от общинската администрация в града.
Групата „Фолклорното богатство на Тракия", която поздрави общинарите за предстоящия празник, е създадена преди две години по проект „Успех" и в нея участват деца от 4 до 7 клас. Децата носеха автентични облекла – ръчно изработени ямурлуци, навуща и цървули, а богато украсените им овчарски геги са изработени от родител на учениците.
Те са поканени от фолклориста Крум Георгиев да участват в Първия фестивал на коледно-новогодишните традиции, който ще се проведе на 22 декември в старозагорското село Богомилово. Вече 10 години коледарска група от училището със засилено изучаване на руски език изпълнява ритуала на Коледния благослов за представителите на институциите в града, припомни директорката Мариана Пенчева.
Групи коледарчета от ЦДГ № 68 „Патиланско царство" и ЦДГ №8 „Българче" също посетиха днес общината, за да поздравят служителите и ръководството с настъпващите Коледно-Новогодишни празници.
Всички получиха торбички с лакомства от зам.-кмета Иванка Сотирова и председателя на Общинския съвет Емил Христов.

 


19.12.2013 г.