Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Националният ден на спорта се отбелязва с различни спортни прояви в Стара Загора

Националният ден на спорта се отбелязва с различни спортни прояви в Стара Загора


Днес през целия ден продължават различните спортни прояви, организирани от Община Стара Загора в Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спорта - 17 май. Състезатели от старозагорските спортни клубове участваха в традиционните демонстрации на площада пред сградата на общината.
Мирослав Танев победи в масовия лекоталетически крос, който премина от площада пред общината в Стара Загора до Mall Galleria. Кметът Живко Тодоров даде старт на кроса с участието на всички желаещи, независимо от възрастта. Той награди победителите, които получиха спортни обувки и абонамент за занимания с фитнес.
Поздравявам ви за участието и ви благодаря за личния пример, който давате на останалите хора - да спортуват, да са здрави и да стоят далеч от употребата на различни опасни вещества, каза Тодоров.
Над 250 участници се състезаваха за наградите, осигурени от организаторите – Община Стара Загора, Mall Galleria/Pure Jatomi Fitness. На второ и трето място в кроса се класираха Светослав Стоянов и Златомир Герджиков. Награда получи и най-бързата жена, достигнала до финиша – Евгения Михайлова. Най-възрастните участници бяха Кольо Колев – 62 г. и Иван Георгиев - 51 г., които също получиха наградите си от кмета.
На специална томбола бяха разиграни 3 чифта спортни обувки, осигурени от мола, 15 едноседмични и 5 едномесечни абонамента за Pure Jatomi Fitness, както и 4 ваучера за 8Д кино, осигурени от Mall Galleria.
Футболният отбор на „Карамбол" ще представи Стара Загора във финалния турнир на футболната инициатива „N-JOY футбол тур 2014", който ще се проведе на 7 юни в София. Първенците в днешната надпревара, проведена на откритата площадка зад Централната поща бяха наградени от кмета на общината Живко Тодоров. На второ и трето място се класираха отборите на „Футболмания" и „Неудържимите".

 

17.05.2014 г.