Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Община Стара Загора запорира за часове сметките на болницата в знак на протест срещу нейното управление

Община Стара Загора запорира за часове сметките на болницата в знак на протест срещу нейното управление

Чрез запора, който наложихме върху средствата на "МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" – (Университетска) и след няколко часа вдигнахме, изразихме негативното си отношение към сегашното ръководство на болницата. Като акционери имаме право на това, затова не сме уведомявали ръководството на заведението. Въпросът не е политически. Сигурни сме, че има хора, които могат да вдигнат болницата „на крака", но това не е настоящото ръководство.
Това заяви пред журналисти днес кметът Живко Тодоров по повод запорирането на сметките на най-голямата болница в града. Болницата дължи на общината 450 хил. лв. за местни данъци и такси за години наред. Напуснаха най-добрите специалисти, а тя се тласка към фалит, коментира още кметът. Той показа писмо от EVN, от което става ясно, че болницата не си плаща сметките за ток, а води дела срещу енергийния доставчик.
По думите му, общинското ръководство не може да си позволи да остави пациентите без лечение. Напомняме на ръководството на болницата, че има ангажименти и трябва да ги изпълнява, каза Тодоров. Неразплатените задължения се трупат от години и общият размер на дълговете достига 20 млн.лв. Финансов одит на болничното заведение не е извършван, стана ясно още днес.
12.06.2014 г.