Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Общинската сграда, паркове, улици и други важни обекти в Стара Загора, с ново енергоспестяващо осветление пред Националния празник - 3 март

Общинската сграда, паркове, улици и други важни обекти в Стара Загора, с ново енергоспестяващо осветление пред Националния празник - 3 март


В навечерието на Националния празник на Република България, административната сграда на Община Стара Загора се сдоби с ново художествено осветление. Поставени са 20 прожектора с асиметричен рефлектор, 24 прожектора с интензивно излъчващ, 6-градусов цилиндричен рефлектор с керамична метал-халогенна лампа и 4 прожектора с интензивно излъчващ цилиндричен рефлектор, които осигуряват добра светлинна аранжировка на сградата, строена през 80-те години на миналия век. Общата им мощност е 4,08kW.
Ново модерно енергоспестяващо улично осветление ще бъде поставено и на повече от 20 обекта в Стара Загора през 2014 г. Те включват паркове, улици, междублокови пространства и села в старозагорска община. Предвидените средства за целта в бюджета са в размер на 200 000 лв., а други 650 000 лв. са за текущи ремонти на осветлението. Около 1 млн.лв. годишно струва на общината осветяването на улиците.
Парково осветление е поставено на паметника "В. Левски" и парк Зеленият клин. С ново осветеление е и паметника "Птица Феникс" на площада пред общината. С нови металхалогенни лампи е осветен бул. „Хр. Ботев", който се ремонтира основно, заедно с бул. „Ген. Столетов".
По-голямата част от работата по изпълнението на новото осветление е извършена. С 89 осветителни тела, с обща мощност е 3,57 kW, е изпълнено художественото осветление на храма "Св. Николай". Новата общинска спортна зала „Иван Вазов" е снабдена с прожектор с асиметричен рефлектор.
В рамките на две години предстои да бъде енергийно-ефективно реконструирано уличното осветление в общината, при реалния старт на проект по Мярка 5 на Международен Фонд Козлодуй. Общата стойност на проекта, който ще намали с над 40 на сто разходите за електроенергия, е 1, 3 млн. евро, от които 730 000 евро финансиране от МФК, останалите след корекции ще бъдат финансирани от Община Стара Загора.

 

IMG 3593  

IMG 3599

02.03.2014 г.