Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Общинското ръководство се срещна предпразнично с медиите в Стара Загора

Общинското ръководство се срещна предпразнично с медиите в Стара Загора

Кметът Живко Тодоров и ръководството на Община Стара Загора се срещнаха предпразнично с представители на медииите в областния град. Заедно със заместниците си Йордан Николов, Иванка Сотирова, Янчо Калоянов и председателя на Общинския съвет Емил Христов, той припомни накратко някои от постиженията в работата на администрацията през изминалата година.
Живко Тодоров отбеляза за себе си като най-щастливи моменти откриването на обновения общински пазар в Стара Загора и на новата спортна зала „Иван Вазов". Убеден съм, че Стара Загора има потенциал много по-голям от този на Варна и Бургас, дори на Пловдив, тъй като при нас е енергетиката и тепърва предстои тя да се развива. Мините имат ресурс за дълги години напред, могат да се построят и нови енергоблокове, каза кметът като коментар на второто място на града, след столицата, в класацията по брутен вътрешен продукт на глава от населението.
Той припомни трудностите в началото на 2013 година заради смяната на управлението на държавата и опасенията за реализацията на големите европейски проекти. "Въпреки тези събития, смятам, че се справихме добре. Имаме добър диалог с всички институции и работим с всяко правителство, което помага на града ни, защото винаги сме се водили от една цел-да осигурим едно по-добро бъдеще за Стара Загора. Тонът, който съм задал към хората от администрацията и Общинския съвет е, че местните и националните интереси трябва да се поставят на първо място, без значение от политическите ни пристрастия. Уверен съм, Стара Загора ще се развива още по-добре и занапред", обобщи кметът.
"Изпращаме една трудна, успешна, но и малко объркана година" , коментира председателят на Общинския съвет Емил Христов. Той постави добра оценка на работата на местния парламент, който за година е взел 517 решения, като много малка част от тях са били върнати за доразглеждане.
Кметът Тодоров посочи повишеното гражданско участие като едно от най-важните постижения през изминалата година. Според него стъпка в правилната посока е събуждането на активност у гражданското общество.
Стара Загора е своеобразен оазис на фона на доста други места в страната. В медийното пространство на Стара Загора има плурализъм и безпристрастност. Благодаря на вас и на собствениците на медиите, които ви дават възможност да си вършите работата професионално, отбеляза Живко Тодоров.
Общинското ръководство изрази благодарност към журналистите за безпристрастното отразяване на работата на администрацията и доброто партньорство в името на осведомеността на гражданите и по-голямата прозрачност. Те пожелаха весели празници на всички старозагорци, здраве и късмет за техните семейства.

20.12.2013г.