Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Отстранена е авария на газова тръба в центъра на Стара Загора, предизвикана от силните дъждове

Отстранена е авария на газова тръба в центъра на Стара Загора, предизвикана от силните дъждове


Падналите надвечер обилни дъждове над Стара Загора са причинили свличане на земна маса в изкопа на ремонтните дейности, които се извършват в центъра на града – на ул. "Св.княз Борис" по изпълнението на Водния проект.
Под тежестта на свлечената пръст около 15 мин. след 20.00 ч. е било прекъснато разклонението на газопровода към жилищна кооперация, намираща се на кръстовището с ул. "Х.Д.Асенов". След намесата на екип от газовата компания за около 15 мин. повредата е била отстранена с минимално изтичане на газ в атмосферата.
В момента на мястото са специалистите от "Газоснабдяване", които проверяват изправността на съоръжението. Там се намират екипи на "Пожарна безопасност" и на общинската служба "Гражданска защита".

Констатациите са, че няма опасност за гражданите. На мястото е зам.-кметът Йордан Николов, който е информирал за произшествието кмета Живко Тодоров. Безопасността на жителите на града е гарантирана.

16.06.2014 г.