Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Партньорството – успешен механизъм за повишено усвояване на средства от ЕС

Партньорството – успешен механизъм за повишено усвояване на средства от ЕС

В проведената информационна среща – дискусия, под мотото „Заедно можем повече ", организирана от ОИЦ – Стара Загора, в община Стара Загора се включиха над 15 представители на администрация, библиотеки, НПО, медии и граждани.
Външен експерт представи ролята на партньорството, видовете партньорство, ползите при усвояване на европейски средства и сподели успешни партньорски проекти реализирани в различни общини на страната. Оживено се дискутираха сферите, в които партньорството в общността има решаваща роля за успешното реализиране на проекти. Ясно разпределените права и задължения, отговорности и дейности между водещата организация и партньора са ключов фактор за успешно реализиране на проект. Участницити в срещата посредствамо игра генерираха интересни идеи за социален проект, който би бил успешено реализиран с активно участие на партньарски организации.
Представители на неправителствени организации споделиха трудностите при реализацията на партньорски проекти. Бюрокрацията, обемът документация и неяснотите при реализаране на партньорските дейности са само част от трудностите, с които се сблъскват бенефициентите.
Експертите от ОИЦ – Стара Загора представиха възможностите за финансиране на на значими за общността проекти със средства от структурните и кохезионни фондове.
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.