Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Пленер „Дружба’2014“ събира в Стара Загора художници от различни български градове

Пленер „Дружба’2014“ събира в Стара Загора художници от различни български градове

Oт 9 юни 2014 г. в Стара Загора се провежда традиционния пленер „Дружба", който тази година събира художници от различни български градове. Това лято участие в него вземат изявени художници като Пламен Кирилов и Стефан Баев от Стара Загора, Даниела Русева и Ваня Итинова от Пловдив, Цветелина Максимова от Велико Търново,Тодор Тодоров от Разград, Йордана Недкова - Даша от София и Петър Тепсизов от Ямбол.
Те имат свобода да избират къде и какво да рисуват, като предпочитанията обикновено са обекти от хилядолетното историческо минало на Стара Загора, съхранени в Регионалния исторически музей, музея „Неолитни жилища", Музея на религиите, както и сюжети от парк Аязмото.
Заключителната изложба с творби на участниците ще бъде на 18 юни 2014 г. от 18.00 ч. в изложбена зала „Байер". Пленерът е организиран от Община Стара Загора и старозагорското представителство на Съюза на българските художници.
13.06.2014 г.