Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Почина бившият заместник-кмет на община Стара Загора професор д-р Куньо Кунев

Почина бившият заместник-кмет на община Стара Загора професор д-р Куньо Кунев


На 82-годишна възраст почина професор д-р Куньо Йовчев Кунев, бивш заместник-кмет на община Стара Загора с ресор «Земеделие и околна среда» от мандат 1995-1999 година.
Куньо Кунев е роден на 1 януари 1932 г. в с. Коларово, старозагорско.
Професионалната му кариера преминава в Научно-изследователския институт по животновъдство – Стара Загора, където завежда отдел „Птицевъдство". Бил е член на Висшата атестационна комисия за акредитация на научни степени и звания. На местните избори през 1999г. е кандидат за кмет и става общински съветник от БЗНС за мандат 1999-2013 г.
Стара Загора и старозагорската общественост се разделят с достоен човек и патриот, отдал целия си съзнателен живот на научно-изследователската и обществено-политическа дейност, на прекрасното си семейство.
„Ние дълбоко и искрено скърбим за загубата на бившия заместник-кмет на Стара Загора с ресор «Земеделие и околна среда» от мандат 1995-1999 година. Ще го запомним като завършен демократ, ангажиран човек, с неговата доброта, сърдечност и оптимизъм", пише в съболезнователния адрес на кмета Живко Тодоров и общинското ръководство до неговите близки.
Погребението е на 17.09.2014 г. в с. Коларово.
Поклон пред паметта му!

   


16.09.2014 г.