Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Председателят на ОбС Емил Христов участва в откриването на учебни работилници в старозагорския затвор

Председателят на ОбС Емил Христов участва в откриването на учебни работилници в старозагорския затвор


Председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов беше сред гостите на официалното откриване на разширените професионални учебни работилници за учениците от СОУ „Поп Минчо Кънчев" към затвора в Стара Загора. Събитието уважиха още и заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов и Митко Димитров, директор на Дирекция „Изпълнение на наказанията".
СОУ „Поп Минчо Кънчев" е утвърдено като притегателен център за лишените от свобода, подчерта директорът на учебното заведение Венко Воев. Те имат възможност да придобият и усъвършенстват качества, които да допринесат за един по-добър живот. Около 10 специалности могат да изучават затворниците в Стара Загора, което спомага за ресоциализацията им след изтичане на присъдите.
За нас е чест да открием това ново съоръжение, което с много усърдие и любов градихме в продължение на месеци, каза директорът на затвора комисар Карушков. Обучението, образованието и професионалната квалификация са част от социалните дейности, които развиваме в затвора в Стара Загора. Те са пътя към онази личностна промяна, която ние ценим и която безспорно допринася за качеството на живот след освобождаването на лишените от свобода. Зад високите стени тече един много динамичен и сложен живот. Всички ние сме отдадени и работим с постоянство и професионализъм, за да постигаме успехи, допълни директорът на старозагорския затвор.
По традиция малко преди да бъде прерязана лентата на новия разширен център за професионално обучение, беше извършен и водосвет за здраве и успехи от Отец Йордан Карагеоргиев, в храма „Свети Николай Чудотворец", който се намира в двора на затвора.

24.01.2014