Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Представиха „Августиада“пред туроператори и турагенти в Стара Загора

Представиха „Августиада“пред туроператори и турагенти в Стара Загора


Фестивалът на виното и културното наследство „Августиада" беше представен пред туроператори и туристически агенти от страната по време на информационен тур, организиран от Община Стара Загора. Вчера те участваха в 14-ата годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), която се проведе в зала "П.Р.Славейков" в общината.
Фестивалът „Августиада",който ще се проведе за трета поредна година в Регионален исторически музей – Стара Загора съчетава богатото културно-историческо наследство на Стара Загора, културата на виното и кулинарията. Според участниците в срещата, той може да бъде атрактивен инструмент за привличане на туристи.
Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 октомври на Античната улица в музея с чуждестранен партньор Франция. Очаква се в предстоящото изложение да участват близо 40 водещи винарски изби от България, Франция и други държави. Фестивалът е съпътстван и от богата културна програма.
По време на срещата Олег Стоилов от Търговско-промишлената палата в Стара Загора запозна представителите на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти с проекта по съвместна оперативна програма Черноморски басейн, в рамките на който се развива Мрежа за приключенски туризъм на открито.
Партньори по проекта са Румъния, България, Молдова, Грузия и Турция. Нашата страна е представена от Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Агенцията за регионално икономическо развитие. Партньорите от чужбина ще бъдат гости на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада" 2014.
14-ата годишна среща на туроператорските фирми, членуващи в ААБТТА завърши със среща на античната римска улица в Регионален исторически музей – Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова поздрави гостите на най-важния български туристически форум и им багодари, че са избрали Стара Загора за неговото провеждане.
Председателят на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков благодари за топлото посрещане и за професионалното съдействие за провеждане на форума. Благодарностите му бяха отправени към екипа на общината, към ръководството и служителите на Регионалния исторически музей и към членовете на старозагорското Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. Ръководителите на водещите в България туроператори и туристически агенции дадоха изключително висока оценка на туристическия потенциал на Стара Загора и определиха Фестивала на виното и културното наследство „Августиада" като уникален туристически продукт, който по нестандартен и атрактивен начин популяризира богатата древна и съвременна култура на региона. Те заявиха, че ще включат Стара Загора и самия фестивал в своите туристическите пакети, а голяма част от тях обещаха лично да присъстват на „Августиада" 2014.
Председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов връчи на управителя на туристическа агенция Миел Травел и представител на Световната асоциация на туристическите агенции (WATA) Огнян Благоев почетна грамота за съществен принос за популяризирането и развитието на туристическия потенциал на Старозагорски регион.
28.09.2014 г.