Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Превишение на нормата на озон

Превишение на нормата на озон

От 8:00 до 10:00 часа автоматичната измервателна станция „Зеления клин" в гр. Стара Загора е регистрирала превишение в продължение на три последователни часа на алармения праг от 240 микрограма на кубичен метър на показателя озон. Най-високата средночасова стойност е 358,37 микрограма на кубичен метър.

Причини за настъпилите превишения: Неустойчива атмосфера – рязко повишаване на слънчевата активност, повишаване на налягането, безветрие.

Очаква се по-продължителен период на задържане на наднормените нива на замърсителя озон в атмосферния въздух.. Географски район на очакваните превишения на алармения праг: Жилищни зони в източната част на гр. Стара Загора.

Чувствителни групи от населението, които могат да се повлияят неблагоприятно от възникналата обстановка са: деца, възрастни и хора с астма, както и други белодробни заболявания.

За ограничаване вредното въздействие на повишените нива на озон върху здравето на хората препоръчваме в часовете с наднормени стойности чувствителните групи от населението да избягват продължително пребивавене на открито; да не се провеждат на открито занятия с децата от детските заведения; да се избягва напрегната физическа дейност на открито. Ако е наложителна да се извършва рано сутрин или късно вечер.

Телефон за допълнителна информация: 042/692 200 - РИОСВ СТАРА ЗАГОРА