Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Прояви в периода 14-18 юли

Прояви в периода 14-18 юли

14 юли /сряда/

- 10,00 ч., Читалище на с.Дълбоки - изнесен Ден на кмета ще се проведе в Читалището на с.Дълбоки и ще бъде ръководен от заместник-кметът Белчо Белчев. Ще участват и секретари на читалища от община Стара Загора. Ще се обсъдят формите на сътрудничество между читалища и кметовете. Първи ще споделят своя опит домакините от с.Дълбоки, които са пример за чудесно сътрудничество – коментира секретарят на Община Стара Загора Николина Горова. В Деня на кмета ще участват още районните инспектори от РПУ на селищата в общината, представители на БЧК-Стара Загора и др. Обстойно ще бъде разгледан проблемът с нерегламентираните сметища в общината.

- Снежана Маринова, директор на РБ"Захарий Княжески" ще участва в обучение в столицата от 14 до 18 юли 2010 г. в х-л "ЕКСПО". Това е общо въвеждащо обучение за обучителите от четирите направления на Програма "Глоб@лни библиотеки - България". Общият брой участници в обучението е 160. Основната цел на въвеждащото обучение е да се усъвършенстват знанията и уменията на обучителите за провеждане на ефективно групово обучение; да се създаде осъзната нагласа за поемане на ролята на обучител по програма "Глоб@лни библиотеки - България"; да се изгради единен и ориентиран към практиката подход в обучението на българските библиотекари. В рамките на въвеждащото обучение водещи експерти ще представят ефективни методи и инструменти за водене на обучения на възрастни.

15 юли /четвъртък/

- гр.София, Министерство на културата – Директорът на Библиотека „Родина" ще участва в първото заседание на Национален съвет по библиотечно дело към Министъра на културата, на който е член. Ще се обсъжда проект на Стандарт за библиотечното обслужване – подзаконов акт на Закон за обществените библиотеки/.

18 юли /неделя/

- 10,30 ч., Паметника на Васил Левски – Община Стара Загора и Старозагорски военен гарнизон организират Тържествен ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 173 години от рождението на Васил Левски – Апостолът на Свободата.