Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Състезателят на СК "Аскен" Петър Мартинов със световна титла по карате киокушин от Япония

Състезателят на СК "Аскен" Петър Мартинов със световна титла по карате киокушин от Япония

Световният шампион по карате киокушин в категория над 90 кг. от Япония'2014 Петър Мартинов получи днес паметен знак на община Стара Загора и грамота от кмета Живко Тодоров.
Отличията от името на кмета връчи неговият заместник Йордан Николов, който поздрави състезателя и изрази задоволството си, че старозагорецът е успял да извоюва отличието в тежката категория, при това в родината на този спорт. „Поздравявам световния шампион Петър Мартинов от името на кмета на Община Стара Загора, господин Живко Тодоров, по случай титлата му от Япония. Той е от СК "Аскен" Стара Загора и национален състезател. За всички старозагорци е удоволствие, че една традиция, изградена в града ни, се продължава и сега", каза зам-кметът.
Наставникът на Петър Мартинов, сенсей Асен Асенов е един от основателите на този спорт у нас, понастоящем главен експерт „Спортни дейности" в Община Стара Загора, член на УС на Българска Карате Киокушин Федерация (БККФ) и създател на първия и най-стар турнир по карате за купа „Верея"у нас. Отскоро Петър Мартинов е член на неговата фамилия.
Петър Мартинов сподели, че състезанието в град Чиба, Япония е било трудно и е имал сериозна конкуренция, а в категорията му – над 90 кг. има много състезатели с тегло доста над нормата, а това прави тежки схватките. По време на състезанието, проведено в рамките само на ден, е извоювал две победи с нокаут и две по точки. Мартинов има в актива си европейска титла и призови места от европейски първенства.
Предстоят му усилени тренировки за европейско и световно първенство през март и октомври 2015 година.
Зам.-кметът Йордан Николов припомни уверението на кмета Живко Тодоров, че и през следващата година ще има достатъчно средства за подготовката на изявени спортисти, които носят слава на града, както и за развитието на детско-юношеските спортни школи.
Треньор на националния ни отбор е друг старозагорец, Стилиян Петров, който също има световна титла в категория 75 кг.
На награждаването присъстваха председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към ОбС Маноил Манев и общинският съветник Николай Диков.


11.11.2014 г.