Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Стара Загора с Бебе на годината 2014

Стара Загора с Бебе на годината 2014


В Стара Загора само минута след 12-я час на старата 2013 година, се роди бебето Сиана, което днес беше обявено за Бебе на годината 2014. Това съобщи д-р Антония Григорова, организатор на кампанията, която стартира преди 14 години и единствено миналата година не бе излъчен победител в нея.
Сиана е втората дъщеричка в семейството на 27-годишната Силвия Денчева и трябвало да се появи в края на януари, но съдбата решила друго и бебето проплакало почти месец по-рано. Малката госпожица обаче е с перфектни данни – тегло- 2,570 кг и височина – 47 см., съобщават от старозагорската АГ клиника на Университетската многопрофилна болница "Проф. д-р Стоян Киркович".
Още две момиченца и две момченца- близнаци са дошли на бял свят в първите часове на 2014 година в Стара Загора.
До последния ден на 2013 година в Община Стара Загора са регистрирани общо 2672 новородени, като близо 200 от бебетата са проплакали в чужбина, но заради адресната регистрация на някой от родителите, имат българско ЕГН и регистрация в общината.
На 1 януари т.г. в България са се родили общо 96 деца. През миналата година родените деца са били 61 774, каза д-р Григорова, цитирайки данни от електронния регистър на ражданията на Министерството на здравеопазването. Броят на ражданията в страната ни тревожно намалява, коментира тя. Намалява и броят на децата, родени от една жена. По думите й това се дължи на социални и икономически причини. Тя посочи, че тенденцията е същата и в Европа, с изключение на Ирландия и Франция.