Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Стопират инициатива на кмета Живко Тодоров за възстановяване на часовника на Централна поща

Стопират инициатива на кмета Живко Тодоров за възстановяване на часовника на Централна поща


„Български пощи" ЕАД отказаха инициатива на кмета Живко Тодоров за възстановяване на часовника на сградата на Централна поща в Стара Загора.
Часовниковата кула на пощенската сграда, с часовника, който не работи от незнайно колко години, е емблематична за старозагорци, заедно с прилежащата колона със статуята на орела пощальон.
В началото на 2014 г., по инициатива на кмета дарители осигуриха средства за отливане на нова камбана и възстановяване на часовниковия механизъм. Поискано е съгласието на „Български пощи" ЕАД за извършване на ремонт на часовниковата кула, с писмо от 27.02.2014 г., на което от БТК ЕАД, съсобственици на сградата, с писмо от 05.03.2014 г. отговарят утвърдително.
С учудване констатирах, че писмото от „Български пощи", което получихме вчера (10.06.2014 г.), всъщност е отказ заради заявено подобно желание на областния управител, заяви Живко Тодоров.
Писмото на Живка Аладжова за разрешение за възстановителна кампания на пощенския часовник е с дата 29.05. 2014 г.

11.06.2014 г.

 

pismo chasovnik 1  pismo chasovnik 2

pismo BTK

 

pismo BgPost