Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Цялостно са обновени и обзаведени две старозагорски детски градини

Цялостно са обновени и обзаведени две старозагорски детски градини

 

По капиталовия план на Община Стара Загора с общински финансови средства, в размер на 251 хил. лева, е извършен основен ремонт на сградата на Целодневна детска градина № 25 „Ален Мак". Това стана ясно по време на посещението на зам.-кметовете Йордан Николов, Янчо Калоянов и Иванка Сотирова днес в детското заведение.
На ЦДГ „Ален Мак" цялостен ремонт не е правен от около 30 години, каза зам.-кметът Николов и добави, че оборудването и обзавеждането на градината е на стойност 50 хил. лева, средства осигурени също от Община Стара Загора. Детската градина е посещавана от 195 деца, на възраст от 3 до 7 години, които са разпределени в 6 групи.
В ЦДГ № 25 е създаден клуб по изобразително изкуство, който функционира повече от 15 години. Децата от всички възрастови групи участват активно в клуба, като периодично се организират изложби. Това е първата шестгрупова детска градина в града ни, създадена е през 1972 година и от 38 години в нея не е извършван ремонт, подчерта директорът Татяна Мирчева.
По време на изнесената пресконференция на тримата заместник-кметове на Община Стара Загора бе посетена и Целодневна детска градина № 35 „Свобода" под липите. Тя е открита през 1978 г. и също не е била ремонтирана цялостно до сега. По капиталовия план на Община Стара Загора с общински финансови средства в размер на 345 хил. лева е извършен основен ремонт на сградата на детското заведение, а за 77 хил. лева е извършено и цялостно оборудване и обзавеждане. 170 деца, на възраст от 3 до 7 години, се радват на нови гардеробчета, детски легла, столчета, масички, пейки.
Директорите на двете старозагорски детски градини Татяна Мирчева и Пенка Апостолова подчертаха, че за първи път от десетилетия се отделят средства не само за ремонти, но и за преоборудване на базите. Те поздравиха градоначалника за политиката, която води за осъвременяване на детските заведения и благодариха на общинската администрация за подкрепата.
Малчуганите от двете детски заведения посрещнаха гостите си с пъстра програма – песни, танци и много искрени усмивки.

 

5.11.2014г.