Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Туристически информационен център – Стара Загора с признание от форум Go2Balkans

Туристически информационен център – Стара Загора с признание от форум Go2Balkans

 

Туристически информационен център – Стара Загора (ТИЦ) участва в първото издание на форума Go2Balkans, което се проведе на 26 ноември в Експо център – София.
Представителите на ТИЦ и на Регионалния исторически музей представиха културно-историческия и туристическия потенциал на община Стара Загора. Те участваха с рекламно-информационни материали, както и с презентация за туристически маршрут на тема „Стара Загора – град с история от 8000 години".
Бе връчено удостоверение на Община Стара Загора за активно участие във форума. Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Байко Байков, изказа изключителните впечатления на туроператорите от организираното от Община Стара Загора информационно пътуване през месец септември тази година. Той припомни, че Стара Загора е била предпочитана дестинация на АБТТА за м. октомври.
Инициативата за провеждането Go2Balkans е на туристическия бизнес в лицето на членове на АБТТА. Основната цел на форума е да се привлече интересът на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и другите държави на Балканите. Първото издание на форума бе насочено към популяризиране на културно-историческото наследство и природните дадености на страните от Балканския полуостров, като основа за създаването на комбинирани туристически турове и пакети за балканските страни. Това е възможност да се привлече интересът към Балканите като дестинация за целогодишен туризъм.

P1030245  PB116689

28.11.2014