Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Туроператори и туристически агенти се запознават с туристическия потенциал на Стара Загора и региона

Туроператори и туристически агенти се запознават с туристическия потенциал на Стара Загора и региона


Днес в Стара Загора започна 14-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти АБТТА, организирана от Община Стара Загора в зала "П.Р. Славейков".
В официалното откриване участваха заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на УС на АБТТА Байко Байков и Вени Петрова от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора.
Днес предстоят работни дискусии с участието на Министерството на икономиката и енергетиката, Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" и Комисията за защита на потребителите.
В програмата е включена и презентация на АБТТА пред представители на местния туристически бизнес от 10,45 ч. От 12.15 ч. е презентацията на Фестивала на виното и културното наследство «Августиада», а от 14.30 до 18.00 часа ще се дискутира публично-частното партньорство в полза на регионалния туристически маркетинг.
Туристическите услуги в Стара Загора са над средното ниво за страната, достигнато е качество на конферентните услуги, настаняването и храненето. Градът разполага с традиции, ресурс, кадри, хотелска и ресторантьорска база, както и музеи атракция за туристите. Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/ Байко Байков.
Днес и утре представители на асоциацията ще участват и в информационно пътуване за запознаване със забележителностите на града, настанителната база, заведенията за хранене и развлечения, както и възможностите за балнео и спа туризъм в курорта Старозагорски минерални бани. Те ще обсъдят по какъв начин, кои обекти и събития от региона ще бъдат включени в предлаганите от тях туристически пакети.
Информационното пътуване и традиционният годишен форум се провеждат по повод Световния ден на туризма - 27 септември, който тази година се отбелязва с мотото „Туризмът и развитието на местните общности". Темата подчертава потенциала на местните общностите за устойчиво развитие на туризма.
27.09.2014 г.