Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Военното министерство предоставя безвъзмездно 90 дка на Община Стара Загора за построяването на парк

Военното министерство предоставя безвъзмездно 90 дка на Община Стара Загора за построяването на парк

 

Военното министерство ще предостави безвъзмездно на Община Стара Загора 90 дка от територията на бившите артилерийски казарми. Това стана ясно при срещата на кмета на общината Живко Тодоров с премиера Пламен Орешарски, министъра на отбраната Ангел Найденов и областния управител Живка Аладжова.
Проектът на общината предвижда построяването на парк с място за атракции и спорт, многофункционална спортна зала с над 5000 места, която ще се използва и за провеждане на концерти на закрито.
Идеята срещна подкрепата на сегашното правителство и в Стара загора ще бъде реализиран един дългоочакван проект, подчерта кметът Живко Тодоров. В България няма друго място през последните десетилетия където да е направен толкова голям, изцяло нов парк. Това е уникален проект.
Мястото е почти в идеалния център на града, като построяването на парка ще даде възможност за повече зелени площи и места за отдих.

24.01.2014