Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Започна дарителската кампания за Зоопарка в Стара Загора

Започна дарителската кампания за Зоопарка в Стара Загора


Започна даряването на средства за Зоопарка в Стара Загора като част от организираната от фондация „Работилница за граждански инициативи" кампания „Място в сърцето".
Най-много гласове в кампанията – 425, за любимо място, което трябва да бъде обновено чрез дарения, събра Зоопаркът, следван от Стария чинар със 103 гласа и Алековия кът с 30 гласа. Обектите бяха предложени от жителите на съответните населени места, след което специално жури определи финалистите.
Старозагорската зоологическа градина беше предложена от Катя Дянкова, Алековият кът от Ахилеас Атанасов, а Старият чинар от Антоанета Бонева.
Във втория етап на кампанията, от трите предложения чрез гласуване в сайта myastovsarceto.bg, бе определено мястото победител. Кампанията за набирането на дарения ще продължи пет месеца - до 31 юли. Предстои да бъде обявено колко средства ще са необходими за ремонт на Зоопарка. Даренията може да се правят чрез смс, онлайн или по-банков път. Желаещите могат да получат и Свидетелство за дарение от организаторите.
Средствата ще бъдат изразходвани за възстановяване на пешеходните алеи, за направата на детски кът, за изграждане на достъпни за хора с увреждания и детски колички алеи и други.
Целта на кампанията „Място в сърцето" беше да намери онова място в сърцето, за което гласуват различни хора, готови и да даряват за неговото възстановяване или ремонт.

05.03.2014 г.