Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Започна полагането на маркировката на ул.„Ген. Столетов“ след преасфалтирането

Започна полагането на маркировката на ул.„Ген. Столетов“ след преасфалтирането

По решение на кмета Живко Тодоров почти цялата улица „Ген. Столетов" в Стара Загора беше преасфалтирана в участъка западно от бул. „Св. патриарх Евтимий". След приключване на ремонтните дейности започна полагането на маркировката, което трябва да приключи до месец.
След цялостния му ремонт в изпълнение на проект „Зелена и достъпна градска среда", назначена от кмета комисия констатира некачествено изпълнение на асфалтовото покритие, поради което настилката беше фрезована и положен нов асфалт за сметка на изпълнителя на ремонта ДЗЗД „ПИ ЕС".
Ремонтът на улицата приключи и вече започна полагането на хоризонталната улична маркировка за пешеходните пътеки, линии за престрояване, осови линии, стоп-линии и стрелки. Поставени са и съответните знаци за ограничение на скоростта, предупреждаващи за пресичане на деца и изкуствени неравности.
Всички изградени по новоасфалтираната улица „Ген. Столетов" пешеходни пътеки са червено-бели, с полагане на структурен студен пластик, с което срокът на използването им се удължава на 36 месеца. Построени са и 5 нови изкуствени неравности (гърбици), върху които са обозначени пешеходни пътеки – на пресечките с улиците „Ст.Караджа", „П.Р.Славейков" и бул. „М.М.Кусев".
Пред училищата и детските заведения по улицата са поставени и предпазни парапети. Изкуствената неравност до СОУ „М.Горки" се запазва, но пешеходната пътека там беше премахната. Пешеходците пресичат в този участък по пешеходната пътека на пресечката с ул."Х.Д.Асенов" на изток, или на пресечката с ул."Поп Минчо Кънчев" на запад.
Поради многобройните сигнали на граждани кметът Живко Тодоров разпореди поставянето на три изкуствени неравности на ул."Р.Кандева" в кв. „К.Ганчев", която след асфалтирането е предпочитана от автомобилистите като алтернативен път на централния булевард „Св.п.Евтимий". Поради многобройните сигнали на живеещи в района, ще бъдат поставени две „гърбици" за намаляване на скоростта в северния и южния край, и една в средата с пешеходна пътека. През следващата година ще бъдат изградени и нови тротоари.

 

IMG 1529 IMG 1531 

IMG 1533

 

16.07.2014 г.