Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив новини Започнаха ремонти на детски градини и училища

Започнаха ремонти на детски градини и училища

И това лято започнаха ремонти в детски градини и училища в Стара Загора. Ръководството на Община Стара Загора с отговорност подходи към справянето с неотложни дейности в заведенията, в които се отглеждат и обучават децата ни. Още в началото на месеца започнаха ремонтните дейности в ЦДГ №34 „Райна Княгиня. Тази седмица се създава организация за започването на ремонти в ЦДГ №25 „Ален мак", ЦДГ №58 „Звездица", ЦДГ №66 „Детски рай", ЦДГ №68 „Патиланско царство". Стойността на ремонтните дейности във всеки обект са между 30 000 и 90 000 лв. В ЦДГ №34 „Райна Княгиня" се ремонтира занималня, в която да се настани нова група. В ЦДГ №25 се обновява кухненски блок и покрив над него. В ЦДГ№ 66, №68 и №58 се ремонтират покривите. В началото на месец август ще започне реновирането на Първо основно училище „Георги Бакалов", където още миналата година е избран изпълнител. Ремонти ще има и на кухнята и столовата в Дневен център за деца с умствени увреждания.

Чака се решението на Комисията за защита на конкуренцията за процедурата за възлагане на ремонт на ЦДГ №8, а срокът за обжалване на процедурата за ремонт на Ученическа спортна школа изтича днес – на 14 юли. За двата ремонта са планирани около 1 млн. лв. /700 000 лв. – за детската градина и около 260 000 за спортната школа/.

Тази година общинските училища ще посрещнат 1320 първокласника.

Три детски ясли - №5,7 и 13, четири детски градини - №16 /Старозагорски минерални бани/,17,23 и 26 /в с. Хрищени/ и две училища - №6 и 10 ще отворят врати, напълно обновени по Проекта на Общината „За децата на Стара Загора- с отговорност и любов", финансиран от ОП „Регионално развитие".