Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив обявления Конкурс за създаване на мултимедийни продукти

Конкурс за създаване на мултимедийни продукти

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Общински съвет по наркотични вещества
и
Превантивно-информационен център по зависимости
Община Стара Загора

 обявяват

Конкурс за създаване на мултимедийни продукти 

В подкрепа на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика – 26 юни

 

РЕГЛАМЕНТ

Конкурсът е част от Общинска програма за превенция на зависимости и се провежда в два раздела:
1. Мултимедийна презентация
2. Видеоклип

1. Организатор: Превантивно–информационен център по зависимости към Общински съвет по наркотични вещества, Община Стара Загора
Адрес: Стара Загора, 6000, ул. „Цар Иван Шишман" № 96

2. Тема на конкурса: „Психоактивните вещества – илюзии, страдание, престъпност"

3. Цели на конкурса

 • активизиране на младите хора да покажат оригинално мислене и чрез средствата на информационните технологии да представят по интересен и достъпен начин авторски продукти и интерпретации по поставената тема, въз основа на информираността си за употребата на психоактивните вещества и вредата от нея;
 • защита на собствени позиции от участниците по тревожния проблем със засилената употреба на психоактивни вещества (наркотици, алкохол, цигари);
 • да се спомогне за по-лекото приобщаване на всички онези, които отхвърлят употребата на психоактивни вещества;
 • превенция и ограничаване на употребата на психоактивни вещества;
 • диалог с младите хора и личностно ангажиране с проблема.

4. Условия за участие в конкурса
В конкурса могат да участват ученици от VІІ до ХІІ клас от училищата (ОУ, СОУ, профилирани и професионални гимназии) на територията на община Стара Загора, както и младежи до 26-годишна възраст с ангажираност и позиция по поставената тема.
Допуска се индивидуално и колективно участие (до 3-ма души).
Изпращайки своята разработка, всеки участник се съгласява той да бъде публикуван и разпространяван безвъзмездно от организаторите за нуждите на тяхната информационна работа, както и с промоционални цели във връзка с конкурса.

Срок за предаване на разработките: до 16 юни 2014 год. включително.

Всеки участник трябва да попълни приложения регистрационен формуляр, който съдържа: вид на мултимедийния продукт, тема на конкретната разработка, име (собствено, бащино, фамилно), възраст, учебно заведение (клас/училище; курс/ВУЗ), месторабота/професия, пощенски и електронен адрес, телефонен номер за връзка, и да го изпрати на посочения по-долу e-mail на организаторите, за да заяви предварително своето участие.

docрегистрационен формуляр45.5 KB

5. Изисквания:
Всеки участник има възможност да се представи с една разработка във всеки от разделите на конкурса.

Раздел „Мултимедийна презентация"

 1. Съдържание: текст, аудио, снимки, анимация, видео и т.н.; както и информация за различните видове психоактивни вещества (само едно психоактивно вещество, няколко психоактивни вещества от една и съща група), за тяхното въздействие и рисковете и здравните последици от употребата им, лично мнение или отправено послание.
 2. Формат: обикновено слайдшоу в .ppt (Power Point) или като мултимедия с флаш приложение, вградено видео, макромедия и др., според избора на свободноразпространяем софтуер, работещ под операционната система Windows;
 3. Обем: до 25 слайда (не по-малко от 5 минути, не повече от 10 минути);

Раздел „Видеоклип"

 1. Съдържание: авторска идея по обявената тема, представяне на лична или обществена ситуация, динамичност, лично виждане на кандидата (екипа);
 2. Формат: .avi, .wmv или mpeg4;
 3. Изисквания за качество: минимално качество 320х240 пиксела за формат на изображението 4:3 или 320х180 пиксела за формат на изображението 16:9; цветен или черно-бял клип.

6. Критерии за оценяване:

 1. Осмисляне, аргументираност, убедителност и достоверност на информацията;
 2. Умение за излагане на фактите и ясна концепция (например, леки наркотици, твърда дрога, алкохол, цигари и др., а не хаотично представяне на психоактивни вещества);
 3. Оригиналност на концепцията и творчески подход към темата;
 4. Личностна позиция;
 5. Езикова култура;
 6. Естетическо и визуално оформление.

7. Оценяване, награди и награждаване
Разработките ще бъдат оценявани според определените критерии от компетентно жури, което ще номинира разработки за публично представяне пред жури и публика на 25 юни 2014 год., когато ще се определят водещите три разработки в двата раздела.

Място на публичното представяне: Залата на ПИЦ по зависимости – Стара Загора на адрес: ул. „Цар Иван Шишман" № 96 (от северната страна на ПМГ „Гео Милев" в края на улицата)
Класираните на първите три места във всеки раздел ще бъдат обявени и наградени на 26 юни 2014 год., по време на кампания „Усмивкова терапия - ІV", провеждана ежегодно от Общинския съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационния център по зависимости, съвместно с Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в подкрепа на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика.
Отговорност на всеки участник е да присъства на публичното представяне и награждаването или да осигури свой представител.

Класираните на първите три места в раздел „Мултимедийна презентация" и раздел „Видеоклип" ще получат грамоти и парични награди (ваучери), както следва:
І място - 150 лева
ІІ място - 100 лева
ІІІ място - 50 лева
Всички участници ще получат грамоти, а по преценка на журито ще се връчат поощрителни награди.

8. Общи положения
ПИЦ по зависимости – Стара Загора, си запазва правото да прекрати, промени или прекъсне този конкурс по всяко време, поради неочаквани или необичайни обстоятелства, и да дисквалифицира всяко лице, което манипулира процеса на участие.
Наградите се предоставят от ПИЦ по зависимости – Стара Загора.

За контакти и допълнителна информация: 042/23-00-24; 0882/550-462.

Електронен адрес за изпращане на разработките и регистрационните формуляри:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.