Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив прояви Акад. Георги Марков представя две свои книги в Регионален исторически музей – Стара Загора

Акад. Георги Марков представя две свои книги в Регионален исторически музей – Стара Загора

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

Всеки последен четвъртък от месеца от 17,30 часа в лекционната зала на музея очаквайте информация за нови книги, интересни научни открития, археологически проучвания и находки, дискусии по теми, които са предмет на проучване, както от музейни специалисти, така и от любители на историята.
На 30 април 2015 г.

ГОСТУВА ИЗДАТЕЛСТВО „ЗАХАРИ СТОЯНОВ

Акад. Георги Марков представя две свои книги:
„Друга история на най-голямата война". е изследване за Втората световна война - най-кръвопролитната в историята на човечеството. В първата книга „Разгарянето на пожара", въпреки идеологическите спирачки, авторът търси „третата истина на Ничията земя" между двете фронтови линии. Втората книга „Светът в пламъци" е под печат.
„България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913". е най-мащабния по обхват и дълбочина научен труд, посветен на стогодишнината от Балканската война. Книга за тържеството на българския боен дух, в която, въз основата на малко известни документи, са разкрити непознати страни на войната и ходовете на тайната дипломация.

Издателят Иван Гранитски с книга за Гео Милев
„Гео Милев – вдъхновено излъчване на българската съдба." Колкото повече времето ни отдалечава от Гео Милев, толкова като че ли поетът, интелектуалецът, театралът, художникът, естетът, критикът, гражданинът, човекът Гео се обръща към нас и към нашето време като единна и цялостна личност, в която се оглеждат социалните и нравствените пулсации на българската душа. Стъкленото око на Гео Милев и днес ни предупреждава, че човешкият дух е неподвластен на грубата сила. То заявява, че поезията е неунищожима, когато е вопъл и екстаз, буря и славеева песен на народната душа.

Очакваме ви
на 30 април 2015 г. от 17,30 часа
в лекционната зала на музея.
В х о д с в о б о д е н