Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив прояви Три евротурнира за месеца на предизвикателството Масов крос и демонстрации за Деня на спорта в Стара Загора

Три евротурнира за месеца на предизвикателството Масов крос и демонстрации за Деня на спорта в Стара Загора

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

С три европейски шампионататази година Стара Загора се включва в Международния месец на предизвикателството и Националния ден на спорта – 17 май.
След изключително успешния старт на Европейското първенство по футбол за юноши на 6 май, който събра близо 15 000 зрители на стадион Берое, в края на тази седмица – на 17-ти май, предстои откриването на Европейско първенство по ушу. На 20 и 21 юни на стадиона под Аязмото ще властва царицата на спортовете – леката атлетика, която ще доведе в града участниците в Европейското отборно първенство – Втора лига.
С масов лекоатлетически крос и спортни демонстрации Стара Загора ще отбележи Деня на спорта – 17-ти май.
Спортните прояви ще започнат от 9.30 ч. на площада пред Община Стара Загора. Там, по традиция, с демонстрации ще се представят състезатели от старозагорските спортни клубове.
В 11.30 ч. ще бъде даден старт на масовия лекоатлетичен крос, организиран от Община Стара Загора и Тракийски университет, който тази година празнува своята 20 годишнина. В кроса могат да участват всички желаещи, независимо от възрастта. Всички получават регистрационен номер и специална тениска. Участниците ще изминат две обиколки по определено трасе: старт пред сградата на Община Стара Загора – бул. „Митрополит Методий Кусев" – бул. "Руски" – бул. „Цар Симеон Велики" – финал отново пред Община Стара Загора. Награждаването на победителите ще стане на площада пред Общината. Ще има награди за първо; второ; трето място, най-бързо бягащ преподавател, ученик, студент и най-бързо бягаща жена.
11.05.2015 г.