Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Архив прояви В Стара Загора ученици ще се състезават за действия при бедствия, аварии и катастрофи

В Стара Загора ученици ще се състезават за действия при бедствия, аварии и катастрофи

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

В Стара Загора на 28.04.2015 год. от 10.00 ч. ще се проведе общински етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи". В него участват отбори от СОУ „Христо Смирненски", XII-то ОУ „Стефан Караджа", СОУ „Иван Вазов", XI-то ОУ „Николай Лилиев", II-ро ОУ „Петко Рачов Славейков, ОУ „Самара" и ОУ „Герги Райчев".
Отборите ще бъдат съставени от по 4 ученици от шести клас, трима основни състезатели и един резервен.
Състезанието ще се проведе в района на група „Спасителни дейности" към РД „Пожарна безопасност и защита на населението" (ул.„Шопова могила" № 2). То е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2014/2015 год., утвърден със заповед на Министъра на образованието и науката.
От 10.00 ч. на 28.04.2015 год ще започне първият етап на състезанието, който включва проверка на теоретичната подготовка на знанията на състезателите.
Проверката на практическите умения, знания, бързина и съобразителност, чрез състезателни игри започва в 10.30 ч. Състезателите ще преминат през 4 учебни центъра: "Защита при бедствия", "Защита при промишлени аварии", "Първа помощ" и „Противопожарна защита".

27.04.2015 г.