Република България ■ Община Стара Загора

Вие се намирате в: Начало Новини 71 предложения влизат в дневния ред за юли на Общинския съвет в Стара Загора

71 предложения влизат в дневния ред за юли на Общинския съвет в Стара Загора

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

В дневния ред на общинските съветници за юли месец влизат общо 71 точки, съобщи на редовната си среща с медиите преди заседание на ОбС председателят му Емил Христов. По време на сесията на ОбС за гласуване влиза поемането на дългосрочен общински дълг за финансиране на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора", като максималният му размер е записан до 2.5 млн. лева. Главницата ще бъде погасена чрез плащанията от Управляващия орган, съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ. Емил Христов подчерта, че не се предвижда поемане нов общински дълг от Община Стара Загора в проекта за бюджета за 2016 година и прогнозата за 2017 и 2018 година.
След постъпили предложения от граждани на Стара Загора и от кмета на село Преславен, се внасят за гласуване промени в маршрутните разписания на автобусните линии - № 51 и №62. Курсовете в 18.30 и 19.10 часа, в работни дни, от кв. „Три чучура – север" ще се изпълняват до сп. „Алана", а не до ДАИ, както бе валидно за линия №51. Часовете на тръгване от сп. „Алана", съответно ще са в 18.55 и 19.55 часа. Предложението за промени включва и установяване на допълнителна спирка в маршрутните разписания на автобусна линия № 62, която ще бъде в село Преславен, западния край на селото - до бившия стопански двор, стана ясно още по време на пресконференцията.
На предстоящото редовно заседание на Общински съвет Стара Загора ще бъде гласувано назначаването на нов управител на Центъра за кожно-венерически заболявания. След проведен конкурс, комисията по оценяването, с председател д-р Даниел Вълчев, предлага на местния парламент да бъде сключен три годишен договор с д-р Райна Гърдева.
Старейшините ще разгледат още и Актуализирана бюджетна прогноза на Община Стара Загора за периода 2016 - 2018 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности, финансиране на маломерни паралелки в общинските училища в общината за предстоящата учебна година, както и разкриването на услугите „Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи", като делегирана държавна дейност и други.

IMG 4337 IMG 4327

23. 07. 2015 г.