Република България ■ Община Стара Загора

Вие се намирате в: Начало Новини Д-р Чавдар Попов бе избран за временен управител на Специалнизираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания

Д-р Чавдар Попов бе избран за временен управител на Специалнизираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

На свое извънредно заседание, Общинският съвет реши за временен управител на общинската специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания да бъде назначен д-р Чавдар Попов. Той бе предложен от председателя на ПК по здравеопазване д-р Тунджай Йозтюрк и получи подкпрепа на 48 от старозагорските съветници.
Извънредната сесия на Общинския съвет се наложи поради спешната необходимост от назначаване на управител на болничното заведение до провеждане на конкурс за длъжността.
По-рано тази седмица, на свое извънредно заседание, Председателският съвет към Общинския съвет взе решение да продължат разговорите с кандидатите, след които ПК по здравеопазване премина към избор на подходяща кандидатура. „Важно е да не бъде прекратена дейността на лечебното заведение и да не се изгубят квалифицираните кадри, които работят в него", коментира председателят на ОбС Емил Христов по време на заседанието на Председателския съвет.
Редовното заседание на Общински съвет Стара Загора за месеца ще бъде на 17 декември.

IMG 6443 IMG 6451

4. 12. 2015 г.