Република България ■ Община Стара Загора

Вие се намирате в: Начало Новини Председателят на Общинския съвет Емил Христов с почетно членство в СОСРЗ

Председателят на Общинския съвет Емил Христов с почетно членство в СОСРЗ

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса в Стара Загора връчи карта и грамота за почетно членство на председателя на Общинския съвет в града Емил Христов. Това се случи преди началото на теоретична конференция, посветена на 100 години от влизането на България в Първата световна война.
Форумът се проведе в сградата на Регионалния исторически музей и бе открит от акад. Георги Марков. Той получи грамота за поддържане на българския дух и съхраняване на военните ценности от името на Община Стара Загора.
Акад. Марков откри конференцията с доклад на тема „Участие на България в ПСВ и резултатите от нея", а събитието продължи с разработки на тема военно-стратегическите планове на Българската армия в навечерието на Първата световна война и други.
Организатори на събитието са Община Стара Загора, Рeгионален исторически музей, Регионален академичен център на БАН - Ст. Загора, Областен съвет на СОСЗР - Ст. Загора, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите и Военно формирование 24150.

2. 10. 2015 г.