Република България ■ Община Стара Загора

Вие се намирате в: Начало Новини Председателят на Общинския съвет Емил Христов се срещна с членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Председателят на Общинския съвет Емил Христов се срещна с членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

Председателят на Общинския съвет Емил Христов се срещна с членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, снощи в залата на НЧ „Св. Климент Охридски 1858". По покана на полк. Стефан Пенев, председател на Областния съвет и зам.-председател на Централния съвет на съюза, Емил Христов представи основните приоритети, по които работи Община Стара Загора и рамката на общинския Бюджет 2016 г. Бяха обсъдени и някои от най-важните решения, които биват разглеждани по време на сесиите на Общинския съвет, както и предложения, които ще се гледат на февруарското заседание на местния парламент.
„Община Стара Загора продължава да изпълнява консервативна финансова политика, което ни дава стабилност да планираме още подобрения за града ни. Предстои да бъде разгледано на заседание на Общински съвет разработването на пакет документи за кандидатстване за втора фаза на проекта за модернизация на градския транспорт и избирането на най-подходящия вариант за неговото продължаване. Има заложени за закупуване микробуси, изграждане на велоалеи, уширение на моста над бул. „Славянски", както и още подобрения на услугата, които да улеснят гражданите", уточни Христов.
На срещата-разговор бяха поставени въпроси за рехабилитацията на междублоковите пространства, кръговото кръстовище, които се изгражда в източната част на града, както и стартирането на проект за изграждане на многофункционална зала в новоизградения парк. Бяха обсъдени и предстоящите ремонти на читалища и кметства в малките населени места от общината и реконструкцията на пътя между селата Борово и Ловец.

IMG 5077

18. 02. 2016 г.