Република България ■ Община Стара Загора

Вие се намирате в: Начало Новини Стара Загора стартира преговори с Министерството на отбраната за още 40 дка от бившите Артилерийски казарми

Стара Загора стартира преговори с Министерството на отбраната за още 40 дка от бившите Артилерийски казарми

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

С пълно мнозинство, днес, старозагорските общински съветници дадоха мандат на кмета Живко Тодоров да преговаря с Министерството на отбраната за прехвърляне на още 40 дка от площта на бившите Артилерийски казарми. При получаване на собственост върху останалото пространство, то новостроящият се парк ще добие завършен вид, както и подобряване на цялостния облик на района. Теренът се намира в жилищна зона, с изцяло изградена инфраструктура и с много добра перспектива за инвестиции, бе описано в мотивите на Общинска администрация.
По време на редовното заседание на местния парламент бяха гласувани общо 73 точки. Съветниците предоставиха на СОУ „Максим Горки" имот, в който да бъдат изградени два културни центъра – за китайски, с помощта на Институт „Конфуции" и за руски език, за който ще съдейства РКИЦ и фонд „Русский мир".
На априлската сесия бе дадено съгласие за партньорство на Тракийския университет при кандидатстване по проект „Изграждане на капацитет на местните власти по енергийна ефективност и възобновяема енергия".
Съветниците удължиха с 3 години срока за ползване на временни преместваеми (търговски), обекти в Стара Загора.
На второ четене, старейшините гласуваха и две наредби – Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора и Наредба за изменение и допълнение за Наредба при използване на превозни средства.
По време на заседанието стана ясно, че в Общинския съвет има нова група. Общинските съветници Гергана Микова (НФСБ) и Николинка Горова (ВМРО) сформират група. Новосформираното партньорство носи името „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", а председател ще бъде г-жа Микова.

IMG 2694 IMG 2670

30. 04. 2015 г.